Apa Itu Perancangan Kewangan

Sekiranya anda ingin ke satu destinasi – apa yang perlu anda lakukan? Berbagai persoalan akan timbul pada diri anda:- Apakah cara terbaik untuk ke sana?  Adakah kesesakan lalu lintas?  Adakah lebih baik menaiki LRT atau bas, atau perlukah seseorang membawa saya ke sana? Ternyata ada banyak pilihan yang boleh anda buat! Justeru untuk mendapatkan pilihan terbaik, nilailah pilihan-pilihan… Read More »

Penerangan Tentang Tone Wow

TENTANG TONE WOW Ada dua kategori iaitu :- 1) TONE WOW EXCEL (TWE) 2) TONE WOW PLUS (TWP) Sebelum itu, kita berkenalan dengan jenis-jenis telco. Di Malaysia, ada 3 jenis telco. 1) Mobile Network Operator (MNO) – MNO adalah syarikat Telco gergasi yang mempunyai pencawangnya sendiri. Contoh : MAXIS, CELCOM, DIGI, U-MOBILE. 2) Mobile Virtual Network Enabler (MVNE) – MVNE pula adalah syarikat yang menyediakan perkhidmatan, pentadbiran, sokongan operasi… Read More »

Simkad Tone Wow

  PEK PERMULAAN SIMKAD TONE  WOW MENGANDUNGI: 1) Sekeping Simkad 4G – menggunakan rangkaian digi. 2) Kekal no lama – Port-in. 3) WowCher – Point boleh di TEBUS di merchant rasmi seperti 99 Speedmart.  4) LITE USER boleh naik taraf kepada NORMAL MEMBER. 5) Pendapatan boleh diwarisi. 6) Sistem TGMMS. 7) Sistem Self Care DIGI. 8) Apps Pelbagai Guna TONE… Read More »

Aset dan Liabiliti

  Macam mana nak kenal aset dan macam mana nak kenal liabiliti. Tahukah anda apabila kita dapat mengenal pasti dan memahami apa itu aset dan apa itu liabiliti, maka kita berpeluang mencapai tahap menghampiri jutawan. Ini kerana 99% manusia di dunia ini telah membazirkan usia mereka dengan membeli liabiliti. Hanya 1% manusia sahaja yang betul-betul membeli aset dalam… Read More »

Gandakan Ilmu Untuk Gandakan Pendapatan

  Pakar kewangan Azizi Ali sering memulakan ceramahnya dengan soalan “Berapa banyakkah anda sanggup melabur untuk memperolehi pendapatan sebanyak RM1 juta?”. Pelbagai jawapan yang diterima. Ada yang menjawab RM1,000.00. Ada yang menjawab RM10,000. Ada juga yang menjawab RM100,000! Walaupun soalannya berbunyi agak simple, namun, jawapan yang diberi menggambarkan sama ada anda serius dalam mencari ilmu untuk menjana pendapatan yang tinggi.… Read More »

Simkad Tone Excel

PEK PERMULAAN SIMKAD TONE EXCEL MENGANDUNGI: 1) Sekeping Simkad. 2) Kredit RM30. 3) Data 5GB. 4) Modal KEAHLIAN yang rendah, sekali seumur hidup. 5) Pendapatan boleh diwarisi. 6) Sistem TGMMS. 7) Sistem Self Care TUNE TALK. 8) Apps Pelbagai Guna TONE GROUP. 9) Takaful RM50,000.00. 10) Cash Rebate 3% -7%. 12) Layak Masuk Cabutan Bertuah Anjran Tone Group… Read More »

Cara Tukar Nombor Tone Excel

Bagaimana Tukar No Phone Di Tune Talk Selfcare Jika anda tidak berpuashati dengan nombor yang anda dapat masa register, anda boleh tukarnya serta merta. Tanpa sebarang caj. Ianya FREE, terhad 48 jam selepas daftar. Namun begitu, jika dah lebih tempoh 48 jam, atau anda telah guna berbulan-bulan lamanya, tapi nak tukar nombor pun boleh. Caj cuma RM 5.00 setiap… Read More »

Kenapa Bisnes Telekomunikasi Tone Wow

Ada 11 sebab yang boleh anda pertimbangkan. Antaranya ialah :- 1. Produk keperluan ramai. Populasi pengguna telefon bimbit di Malaysia adalah melebihi 37 juta pengguna dimana kalau kita lihat penggunaan handphone sudah menjadi perkara wajib dan bukan lagi perkara pelik di zaman sekarang ni. Adalah pelik di zaman sekarang kalau ada orang yang tak menggunakan handphone., ternyata di zaman… Read More »

Buat Duit Dengan Tone Excel

Tone Excel adalah syarikat telekomunikasi yang memberikan peluang kepada penggunanya untuk menjana pendapatan. Tone Excel menggunakan Tune Talk sebagai pembekal talian yang juga merupakan rakan kongsi kepada Air Asia dan Tune Hotel. Tahun 2017 merupakan ulangtahun ke 7 penubuhan syarikat ini dalam industri telekomunikasi negara dan sehingga kini terdapat lebih daripada 1.5 juta pengguna Tune Talk di Malaysia.… Read More »